Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

"Χαμένα Παιχνίδια"

Καλημέρα, καλημέρα...Πλησιάζουν Χριστούγεννα, μας έβαλε και ο καιρός σε πνεύμα εορταστικό, είναι και τα καταστήματα ανοικτά σήμερα, κάτι κινείται, κάπως θα χαμογελάσουμε λίγο περισσότερο, όλο και σε κάποια υπερβολή θα κυλήσουμε αυτές τις μέρες. 
Η σημερινή ανάρτηση κινείται σε διαφορετικό κλίμα και αφορά σε μια ταινία μικρού μήκους που παρακολούθησα χθες στην πόλη μου, μια ταινία που βρήκα προσεγμένη και καλοδουλεμένη παρά την ιδιαιτερότητα του θέματος που πραγματευόταν. Συγκεκριμένα, το θέμα της ταινίας είναι η παιδοφιλία και μέσα στα λίγα λεπτά δίνεται ο άρρωστος κόσμος ενός περιθωριακού ανθρώπου και παράλληλα επισημαίνεται πόσο καμιά φορά η αφέλεια των γονιών απέναντι σε αγνώστους μπορεί να έχει δραματικές συνέπειες για τη ζωή του παιδιού τους και κατ'επέκταση για τη δική τους. Σκηνοθέτης της ταινίας "Χαμένα Παιχνίδια"είναι ο λαρισαίος Σεραφείμ Ντούσιας. Ωραία οπτική, ήπια ματιά, όμορφη μουσική επένδυση της ταινίας. Να ευχηθούμε στο Σεραφείμ καλή συνέχεια, καθώς είναι ακόμη στην αρχή. 
Αξίζει τον κόπο, οι γονείς και οι δάσκαλοι να διαβάσουν κάποια στοιχεία για την κακοποίηση των παιδιών απο την ιστοσελίδα "Το Χαμόγελο του Παιδιού" 
http://www.hamogelo.gr/default.asp?pid=19&la=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: