Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2010

Ο Andrea Bocelli και ο Κώστας Τσόκλης «μιλούν» με τον τρόπο τους για την προσφορά του Ιδρύματος Δράσης κατά του Καρκίνου του Μαστού

Της Ελένης Μπίστικα, Εφημερίδα Καθημερινή, http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_04/12/2010_424774
Ο Andrea Bocelli που ήρθε και τραγούδησε με τη θεϊκή φωνή του για τους σκοπούς του Ιδρύματος κατά του Καρκίνου του Μαστού στο κατάμεστο Ηρώδειο, τον Ιούλιο, φεύγοντας ευχαρίστησε τη δημιουργό του ιδρύματος κ. Ασπασία Γ. Λεβέντη με ένα γράμμα του. «Carissima Ασπασία» της γράφει: «Επιθυμώ να εκφράσω όλη μου την εκτίμηση και τον θαυμασμό για τη δουλειά που γίνεται από το Ιδρυμα προς όφελος όποιου έχει ανάγκη από θεραπεία και από αγάπη, γιατί πιστεύω ότι η αγάπη είναι η μόνη παράμετρος πρακτικά ικανή να ανυψώσει το πνεύμα μας και να το κάνει να προσεγγίσει το μεγάλο μυστήριο της ζωής. Και να σε ευχαριστήσω που μου έδωσες την ευκαιρία να συμβάλλω, όσο μου είναι δυνατόν, στο έργο ζωής του ιδρύματος». «Εις το επανιδείν – a presto». Αυτό είναι το «ευχαριστώ» του περιζήτητου Ιταλού τενόρου και πρέσβη Καλής Θελήσεως του Ιδρύματος Δράσης κατά του Καρκίνου που τώρα περιοδεύει στην Αγγλία, για την υποδοχή του ελληνικού κοινού και τη συμβολή του σε ένα μεγάλο σκοπό. Εχοντας χάσει την όρασή του σε ηλικία 9 ετών ο Bocelli ξέρει πόσο επώδυνο μπορεί να είναι ένα τέτοιο χτύπημα της μοίρας και πόση δύναμη χρειάζεται για να το ξεπεράσει κανείς. Με ιδία πείρα για το πρόβλημα της ασθένειας και για το πόσο σημαντική είναι η έγκαιρη και αποτελεσματική επέμβαση της επιστήμης, αλλά και πόσο απαραίτητη είναι η αγάπη της οικογένειας, των φίλων και του κοινωνικού περίγυρου γενικότερα, η στήλη μαζί με το γράμμα του Bocelli δημοσιεύει και ένα από τα πολλά γράμματα που εστάλησαν στο Ιδρυμα και ευχαριστούν. «Ευχαριστώ με όλη τη δύναμη της ψυχής μου που στην πιο δύσκολη ώρα της ζωής μου μου συμπαραστέκεστε και μου δίνετε ελπίδα ζωής και αξιοπρέπεια».
Η λέξη-κλειδί είναι η αξιοπρέπεια. Ισχυρό πλήγμα η διάγνωση, ακολουθεί η επέμβαση, άλλοτε ναι, άλλοτε όχι γίνεται μαστεκτομή, ένας ακρωτηριασμός που τον ακολουθεί η θεραπεία και χρειάζεται πολλή αγάπη για να μη λυγίσει ο στόχος της ασθένειας. Αυτά τα λόγια τα στηρίζει η κάρτα που με την αγορά της, για να στείλουμε ευχές «Βοηθάμε μία γυναίκα να σωθεί από τον καρκίνο του μαστού». Είναι το έργο του Κώστα Τσόκλη «Ταΐστρα» και η αισιόδοξη ευχή του καλλιτέχνη «Αυτόν τον χρόνο, όλα θα πάνε καλά» Κ. Τσόκλης. Διατίθεται δε από το Ιδρυμα Μελεάγρου και Β. Κωνσταντίνου 25, Αθήνα, τηλ. 210-72.10.883 fax 210-72.10-870. Για τους σκοπούς του Ιδρύματος τραγουδά η Ελευθερία Αρβανιτάκη στο Μέγαρο Μουσικής την Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου, και λόγω εξάντλησης των εισιτηρίων το Ιδρυμα αποφάσισε να επαναλάβει τη συναυλία και το Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου. Παίζει η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ. Τα έσοδα θα διατεθούν στο Ιδρυμα Δράσης κατά του Καρκίνου του Μαστού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: