Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Μία απορία!

Καθημερινά ενημερωνόμαστε θέλοντας και μη για τις νέες εξελίξεις του ιού H1N1 στη χώρα μας, πόσοι ασθένησαν, πόσοι κατέληξαν και φυσικά ακούμε και για μια σειρά σχολείων που συνεχώς κλείνουν λόγω της νέας γρίπης.
Έχω να πω πάντως σε όσους με διαβάζουν ότι αυτός ο μήνας κάτι θα έχει, πέρυσι είχαμε τα απίστευτα γεγονότα της έκρηξης βίας και φέτος έχουμε να συζητάμε για την έκρηξη της γρίπης.
Συνεχίζω στο θέμα μου....Και ενώ τα σχολεία κλείνουν με γοργό ρυθμό οι μαθητές για να μην αφήσουν τη γρίπη ασυντρόφευτη σπεύδουν στα φροντιστήρια που γίνονται πλέον και πρωί και επιπλέον συνωστίζονται και στις καφετέριες για να είναι δυνατή η διασπορά του ιού αλλά όλοι είμαστε σίγουροι ότι τυπολατρικά ως κράτος κάναμε το καθήκον μας και η γρίπη δεν κατοικεί πλέον στα σχολεία.
Και για να μην παρεξηγηθώ, εννοείται ότι με το κλείσιμο των σχολείων καθυστερεί η εξάπλωση του ιού αλλά δε φτάνει μόνο αυτό....

2 σχόλια:

Dimitra Andritsiou είπε...

Έτσι ακριβώς! Μάλιστα οι ίδιοι οι γονείς σπρώχνουν τα παιδιά στο να πάνε στα φροντιστήριά τους κανονικά ακόμη κι όταν είναι άρρωστα. Αυτές τις 2-3 εβδομάδες έρχονται παιδιά και μετά από μια ώρα φεύγουν γιατί έχουν πυρετό. Εν τω μεταξύ, αν κλείσουν τα φροντιστήρια οι γονείς απαιτούν να γίνουν τα μαθήματα αργότερα γιατί έχουν πληρώσει. Οπότε τι να κάνουν κι οι φροντιστηριούχοι, μένουν ανοιχτοί!

Όσο για το άλλο που λές θεωρώ λάθος να καθυστερεί η εξάπλωση. Δεν είμαι γιατρός αλλά από τα λίγα που ξέρω, πρέπει να κάνει τον κύκλο της η γρίππη.

Δήμητρα Φυτιλή είπε...

Τι να πω ρε Δημητρούλα! Είναι καλό να επιβραδυνθεί η εξάπλωση όμως γιατί τα νοσοκομεία δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετήσουν όλον αυτόν τον άρρωστο πληθυσμό...