Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Αφορμή για την παρούσα ανάρτηση η εμμονή, κόλλημα, λατρεία, αφοσίωση απέναντι στο Woody Allen και τις ταινίες του το τελευταίο διάστημα. Δεν είναι ότι δε μού άρεσε στο παρελθόν αλλά τώρα είναι που θέλω αν γίνεται να ξαναδώ όλες τις ταινίες του και να αποδελτιώσω τους διαλόγους. Προφανώς αυτό σχετίζεται με το ορίζοντα προσδοκίας μου στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή κάτι που ισχύει και στην ανάγνωση της λογοτεχνίας. Τι να πρωτοξεχωρίσει κανείς, τις μουσικές, τις υπέροχες ατάκες, τους ηθοποιούς....δεν είναι τελικά τυχαίο ότι ο Woody Allen είναι τόσο ερωτεύσιμος. Είδα την τελευταία ταινία Whatever works (ελληνιστί Κι αν σου κάτσει) με τη φιλοσοφία της οποίας συμφωνώ σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Η αλήθεια είναι ότι η Ευρώπη λατρεύει Woody σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από το αμερικανικό κοινό. Ο ίδιος σε συνέντευξή του είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι ταινίες του απαιτούν σκέψη στην οποία φαίνεται δεν είναι διατεθειμένο να προβεί το κοινό της Αμερικής. Εγώ προτείνω να ξαναδούμε τις ταινίες του αυτές τις γιορτινές μέρες που όλο και περίσσειο χρόνο θα έχουμε. Επιπλέον, μην ξεχνάμε -για να τονώσουμε και το εθνικιστικό εγώ μας- ότι η Ελλάδα χαίρει σχεδόν σε κάθε ταινία του αναφοράς. Μόνο και μόνο γι΄αυτό ας τον δωρίσουμε στον εαυτό μας αυτές τις μέρες.....
Και κάποιες από τις πολλές ρήσεις του:

Life doesn't imitate art, it imitates bad television.

Don't knock masturbation — it's sex with someone I love.
My brain: it's my second favorite organ.
I idolized Superman when I was younger. I thought he and I had a lot in common. He was always going into phonebooths and taking off all his clothes.
Sex is only dirty if it's done right
Money is better than poverty, if only for financial reasons.

    • Υπάρχουν και χειρότερα πράγματα απ' το θάνατο. Όποιος έχει περάσει μια βραδιά μ' έναν ασφαλιστή με καταλαβαίνει.
    • Τα προβλήματά μου άρχισαν από νωρίς. Μικρός πήγα σε σχολείο για δασκάλους με ειδικές ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: