Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2009

Η έκθεση «Ο Miro της Μαγιόρκα» στο Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.

«Οι δρόμοι της πόλης», που διοργανώνουν την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου οι Φίλοι των Δημητρίων στο πλαίσιο των 44ων Δημητρίων, οδηγούν και στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ.

Το Τελλόγλειο συμμετέχει στη γιορτή της πόλης και κρατά ανοιχτή στο κοινό μέχρι αργά το βράδυ τη σπουδαία έκθεση «Ο Mirσ της Μαγιόρκα». Ο εκθεσιακός χώρος θα είναι ανοιχτός το πρωί από τις 9 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ. το μεσημέρι και το απόγευμα από τις 5 μ.μ. μέχρι τις 11 μ.μ.. Τις απογευματινές ώρες η είσοδος θα είναι ελεύθερη στο κοινό, ενώ θα πραγματοποιηθούν και δύο ξεναγήσεις στην έκθεση «Ο Mirσ της Μαγιόρκα», στις 8 μ.μ και στις 9 μ.μ.

Το υλικό της έκθεσης «Ο Mirσ της Μαγιόρκα» προέρχεται αποκλειστικά από το Ίδρυμα Pilar i Joan Mirσ της Μαγιόρκα και τους κληρονόμους του. Πρόκειται για περισσότερα από 400 έργα και τεκμήρια (ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, σχέδια, σκίτσα κ.α.), τα οποία καλύπτουν κυρίως την περίοδο κατά την οποία ο Mirσ δημιουργεί στη Μαγιόρκα, στο εργαστήρι που του έκτισε ο φίλος του Josep Lluis Sert.

Μια κατά το δυνατόν πιστή αναπαράσταση του εργαστηρίου Sert σε μικρογραφία παρουσιάζεται στον αύλειο χώρο του Τελλογλείου. Τη μικρογραφία αυτή δημιούργησε το Τμήμα Αρχιτεκτόνων ΑΠΘ και ευγενώς προσέφερε στο Τελλόγλειο η Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ.

Εκεί θα φιλοξενούνται από τα μέσα Οκτωβρίου τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Τελλογλείου. H έκθεση «O Mirσ της Μαγιόρκα» τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και της Ισπανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Συνεργασία: Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης Δήμος Θεσσαλονίκης «Δημήτρια» Γενική ευθύνη έκθεσης: Αλεξάνδρα Γουλάκη-Βουτυρά

Επιμέλεια έκθεσης: Μάριος Ελευθεριάδης Επιστημονική επιμέλεια έκθεσης: Maria Luisa Lax (Ίδρυμα Mirσ της Μαγιόρκα) Διάρκεια έκθεσης: 6 Σεπτεμβρίου 2009 - 5 Φεβρουαρίου 2010

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη- Πέμπτη- Παρασκευή: 9.00-14.00. Δευτέρα-Τετάρτη: 9.00- 14.00 και 17.00 -21.00. Σάββατο-Κυριακή: 10.00 – 18.00

Δεν υπάρχουν σχόλια: