Σάββατο, 25 Απριλίου 2009


Ελιξίριο υγείας ο Μότσαρτ
Αφορμή της ανάρτησης η εκπομπή "Στα άκρα". Ο Μότσαρτ βελτιώνει την επίδοση στα Μαθηματικά ενώ συχνά αποτελεί ιατρικό εργαλείο!

Οι συνθέσεις του καταπολεμούν στρες, αρθριτικά, καρδιακά και επιληψία!
Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ. Η ακρόαση των συνθέσεών του έχει συνδεθεί με τη βελτίωση των επιδόσεών μας στα Μαθηματικά
Πάσα νόσο θεραπεύει ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ. Οι συνθέσεις του κλασικού συνθέτη καταπολεμούν το άγχος, ενισχύουν την ευφυΐα, ενώ βοηθούν στην αντιμετώπιση των καρδιακών παθήσεων, των αρθριτικών πόνων και, όπως αποδείχθηκε πρόσφατα, της επιληψίας.
Όλα τα είδη θεραπείας είχαν αποτύχει στην περίπτωση ενός ασθενούς που έπασχε από επιληψία. Οι γιατροί είχαν προσπαθήσει να τον θεραπεύσουν με επτά διαφορετικά φάρμακα και τον είχαν υποβάλει σε χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο προκειμένου να απαλλαγεί από ένα πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε τα περισσότερα από τα 46 χρόνια της ζωής του. Καθώς ο ασθενής δεν παρουσίαζε κανένα σημάδι βελτίωσης, οι γιατροί σκεφτόντουσαν να προχωρήσουν σε μια δεύτερη χειρουργική επέμβαση. Όμως, λίγο πριν ολοκληρωθούν οι καθιερωμένες εξετάσεις ο ασθενής παρουσίασε θεαματική βελτίωση. Οι γιατροί αναζήτησαν τα αίτια αυτής της βελτίωσης και βρέθηκαν μπροστά σε μια ενδιαφέρουσα αποκάλυψη: Το μόνο πράγμα που είχε αλλάξει το τελευταίο διάστη- μα στη ζωή του ο ασθενής ήταν ότι άκου- γε Μότσαρτ για 45 λεπτά καθημερινά.
Ο μακρύς κατάλογος
Η περίπτωση του 46χρονου άνδρα καταγράφηκε από τους γιατρούς του Ινστιτούτου Νευρολογίας του Λονδίνου και ήρθε να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο της «επίδρασης Μότσαρτ». Η ακρόαση των συνθέσεων του κορυφαίου συνθέτη της κλασικής μουσικής έχει συνδεθεί με τη βελτίωση των επιδόσεών μας στα Μαθηματικά, ενισχύει την ανάπτυξη του εγκεφάλου στα βρέφη, μειώνει το στρες και τους αρθριτικούς πόνους και βελτιώνει την όραση. Οι πρώτες έρευνες για την «επίδραση Μότσαρτ» επικεντρώθηκαν στη Σονάτα Κ448 για δύο πιάνα και τη σχέση της με τη βελτίωση του δείκτη ευφυΐας. Αυτοί που άκουγαν τη Σονάτα Κ448 αύξησαν προσωρινά τον δείκτη ευφυΐας τους κατά 8 με 9 μονάδες. Για την «επίδραση Μότσαρτ» στην υγεία οι ερευνητές επισημαίνουν ότι οι ασθενείς δεν είναι απαραίτητο να αγαπούν τη μουσική του Αυστριακού συνθέτη ή να την ακούνε με προσοχή.

Πηγή : ΤΗΕ ΙΝDΕΡΕΝDΕΝΤ Του Roger Dobson
thodoris7 is online now Reply With Quote

Δεν υπάρχουν σχόλια: