Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Τα κινούμενα σχέδια «πάνε» Ερμούπολη









Πολυβραβευμένοι δημιουργοί της διεθνούς σκηνής animation βρίσκονται αυτές τις μέρες στην Ελλάδα για ένα σημαντικό γεγονός. Ο λόγος για το Aniμαsyros Διεθνές Φεστιβάλ και Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων που διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά στην Σύρο: στο θέατρο «Απόλλων», στο Πνευματικό Κέντρο και στο 1ο Γυμνάσιο Ερμούπολης.
Οι δράσεις του φεστιβάλ ξεκίνησαν σήμερα και θα διαρκέσουν έως και την Κυριακή ενώ η επίσημη έναρξη πραγματοποιείται την Παρασκευή με συναυλία της Φιλαρμονικής του δήμου Σύρου και προβολή για πρώτη φορά στην Ελλάδα της μικρού μήκους ταινίας «Leonardo» του Jim Capobianco, βραβευμένου και υποψήφιου για Οσκαρ δημιουργού της Pixar.
Βέλγοι, Ρουμάνοι, Ιάπωνες αλλά και Αφρικανοί animators έχουν την τιμητική τους, καθώς το aniμasyros περιλαμβάνει όπως κάθε χρόνο αφιερώματα σε διακεκριμένα φεστιβάλ. Σειρά φέτος έχουν το Βελγικό Anima Brussels International Animation Film Festival, το Ιαπωνικό Hiroshima International Animation Festival και το Anim' est International Animation Festival της Ρουμανίας. Το πρόγραμμα ενισχύεται από ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα στα 75 χρόνια ταινιών animation από την Αφρική καθώς και την παρουσίαση του «Be there! Corfu Animation Festival» που έκανε πρεμιέρα στην Κέρκυρα φέτος.
Πέρα των προβολών θα υπάρχει διαγωνιστικό τμήμα, επαγγελματικό φόρουμ της Αμερικανίδας καθηγήτριας Raquel Coelho «Animation: ιδέες για καλύτερη μάθηση και καλύτερη διδασκαλία», εκπαιδευτικά εργαστήρια και παράλληλες εκδηλώσεις που όλα προσφέρονται δωρεάν στο κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: