Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Προτάσεις ανάγνωσης

Για όσους απολαμβάνουν το καλοκαιρινό διάβασμα έχω να προτείνω ανεπιφύλακτα και με πολύ μεγάλο ενθουσιαμό τα βιβλία του Χιώτη συγγραφέα Γιάννη Μακριδάκη. Έχω διαβάσει Τη δεξιά τσέπη του ράσου, Την Άλωση της Κωνσταντία και τώρα διαβάζω το Ανάμισης Ντενεκές και πραγματικά η γραφή του είναι εξαιρετική, θυμίζει Παπαδιαμάντη με υπέροχο προσωπικό ύφος. Θα προσπαθήσω πραγματικά να διαβάσω και τα υπόλοιπα βιβλία του.
Η επόμενη πρόταση είναι μια συλλογή διηγημάτων για τον έρωτα μέσα από την αντρική οπτική γωνία, πολύ ευχάριστο ανάγνωσμα από 13 αξιόλογους συγγραφείς, το 'Ερως 13. Το αγόρασα σήμερα και ήδη έχω διαβάσει το μεγαλύτερο μέρος. Όπως αναγράφεται στο οπισθόφυλλο ο έρωτας είναι η άνευ όρων εκχώρηση στον άλλο, το κομμάτι μας που παραχωρούμε σε μια άλλη ύπαρξη και που εντέλει κάνει μια ζωή άξια να βιωθεί. Υπέροχα λόγια...σε μια εποχή που δυστυχώς πολύ συχνά μειώνει την αξία του τόσο μα τόσο δυσεύρετου έρωτα.
Καλό σας βράδυ και πολλές αναγνωστικές ευχές...Και καλό καλοκαίρι με όμορφα διαβάσματα και ακούσματα και φυσικά με πολύ έρωτα, όμορφο και έντονο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: